Pentru obținerea standardului de casă eficientă energetic trebuie acționat încă din faza de proiect, prin integrarea de structuri și elemente realizate din componente eficiente energetic, care să aibă un coeficient de transfer termic redus.
Explicarea termenilor pentru tema Casă pasivă
Certificat de casă pasivă conform Dr. Feist
Certificat de casă pasivă conform ift
Cerințe KfW
Un rol important în obținerea unei case eficiente energetic îl reprezintă ferestrele și ușile.
Alege ferestre și uși eficiente energetic cu un coeficient de transfer termic între 1,12 – 0.80 W/m2K. Pune accent pe etanșeitate și eliminarea punților termice. Optează pentru sisteme de feronerie și izolări cu garnituri pentru etanșarea ferestrelor și eliminarea punților dintre îmbinări. De asemenea, alege ferestre care sunt dotate cu 6 camere de aer la interior și au profile cu adâncime de peste 74 mm. Optează pentru montarea unor pachete de sticlă cu 3 foi care să conțină sticlă cu control solar, ce permite trecerea luminii naturale și menține căldura în spațiile interioare.
Cu sistemul S9000 GEALAN, în cazul utilizării tehnicii de lipire STV®, sunt posibile dimensiuni maxime ale cercevelei de până la 2,40 m. Folosirea unui pachet de geam termoizolant cu 3 foi de sticlă permite realizarea de ferestre eficiente energetic pentru case pasive.
Sistemul de profile permite instalarea fără probleme a unor vitraje cu grosimi de până la 48 mm: prin urmare, în afara modernelor ferestre cu 3 foi de geam și cu grad normal de protecție, pot fi instalate și geamuri cu funcții speciale, pentru un grad sporit de izolare fonică și protecție antiefracție. Cu ajutorul acestui sistem suplu și totodată economic, pot fi realizate chiar și suprafețe vitrate de dimensiuni mari.