Ce înseamnă clasa A la ferestrele din PVC?
Cum se diferențiază ferestrele ASTRA ROGER de alte ferestre de pe piață?
Cea mai importantă caracteristică a sistemelor VEKA este că acestea sunt proiectate să reziste condițiilor reale din România. Fie că vorbim despre variațiile mari de temperatură sau de expunerea la poluarea și praful din marile orașe, ferestrele cu profile clasa A de la VEKA își vor păstra rezistența și aspectul un timp îndelungat, asigurând în același timp confortul locuinței. Calitatea sistemelor clasa A de la VEKA se datorează experienței de peste 50 de ani, investițiilor continue în cercetare și cunoașterii în detaliu a fiecărei dintre cele 50 de piețe naționale unde compania este prezentă. Totodată, poziția de lider mondial în segmentul producției de tâmplărie PVC este privită de grupul german VEKA ca o responsabilitate și o provocare de a oferi permanent consumatorilor sisteme clasa A inovatoare, de calitate superioară și fabricate conform celor mai înalte standarde de protecție ale mediului
Principala diferență dintre o fereastră cu profile clasa A și o fereastră de clasă inferioară, este grosimea peretelui exterior. Rezistența pe care o oferă tâmplăriei acest adaos este una majoră. Cu un perete exterior de 3mm, profilele PVC devin mai stabile și, implicit, capabile să susțină pachete grele de sticlă, alcătuite din trei foi de geam și sticlă cu grosimi mai mari sau suprafață extinsă. Totodată, profilele clasa A de la VEKA au o rezistență cu 20% mai ridicată la smulgerea șuruburilor. Acest lucru înseamnă că prinderea tocului este mai solidă, iar feroneria care fixează cerceveaua în toc va asigura stabilitatea ferestrei un timp îndelungat.
Care sunt tipurile de ferestre ASTRA ROGER și cum o puteți alege pe cea potrivită pentru locuința dvs.?
Toate ferestrele ASTRA ROGER realizate cu profile VEKA sunt de clasa A, au minimum 5 camere, sunt rigidizate cu armătură din oțel zincat de min. 1,5mm și pot fi personalizate cu peste 50 de nuanțe. Pentru apartamentele aflate în zone urbane și rurale cu ferestre de dimensiuni obișnuite, soluția optima este SOFTLINE 70AD. Acesta are o adâncime de 70mm și poate susține chiar și pachete cu 3 foi de geam.
Pentru suprafețe vitrate mari și, implicit, case și ansambluri rezidențiale, sistemele clasa A recomandate sunt SOFTLINE 82 și SOFTLINE 76MD. Adâncimea constructivă a acestora este de 82, respectiv 76mm, pot susține până la 3 foi de geam și sunt prevăzute cu garnitură mediană, ce oferă un plus de protecție termică. Prevăzut cu 7 camere în toc și 6 camere în cercevea, SOFTLINE 82 este vârful de gamă al profilelor VEKA de clasă A și oferă cea mai bună izolare termică (până la 0,67 W/m²K, în funcție de pachetul de geam ales). Totodată, acest model oferă cele mai ridicate economii de energie și întrunește specificațiile standardului de eficiență al locuințelor pasive.
Care sunt beneficiile unei ferestre cu nivel ridicat de izolare?
Cel mai evident avantaj al unei ferestre clasa A este confortul pe care îl oferă, deoarece poate susține pachete de sticlă termoizolantă mai performante și, implicit, mai grele cu 3 foi de geam iar,t avantajul major îl reprezintă economiile de energie și, implicit, cheltuieli aferente încălzirii sau răcirii locuinței.
Culori asortate stilului tău?
Culoarea standard a profilelor VEKA este doar una dintre cele peste 50 de opțiuni cromatice disponibile. Toate modelele de profile pot fi personalizate selectând culoarea RAL preferată, imitații de esențe lemnoase, sau folieri metalice termorefractare. Mai mult, poți opta între o personalizare la exterior și alta la interiorul locuinței. Pe lângă acestea, soluțiile SOFTLINE 82 și SOFTLINE 76MD pot primi un plus de eleganță cu ajutorul VEKA SPECTRAL. Acest tip de tratament al profilelor oferă un set unic de nuanțe, un aspect catifelat și rezistență superioară la zgârieturi și intemperii.
Durata de viață estimată la 50 de ani.
Durata de viață a unei ferestre VEKA este estimată la 50 de ani. Această promisiune poate fi atinsă în condiții de utilizare normală și cu efort minim investit în mentenanță. Cea mai sigură metodă de a testa durabilitatea este să pui profilele clasa A VEKA la încercare și să simți din prima clipă calitatea unui profil cu o construcție solidă. Estimarea celor 50 de ani are însă și un fundament solid, profilele fiind supuse în laboratoarele VEKA unor teste ce simulează în mod accelerat utilizarea și expunerea la factorii de mediu precum intemperii, cicluri îngheț-dezgheț, raze solare și temperaturi extreme. În urma acestor teste, inginerii VEKA au ajuns la concluzia că profilele au capacitatea de a rezista aproximativ 50 de ani.
O piesă din PVC care își îndeplinește funcția timp de aproximativ 50 de ani are un impact extrem de redus asupra mediului. Când această piesă este produsă în fabrici eficiente energetic, cu emisii minime de carbon și administrare riguroasă a deșeurilor, impactul este încă o dată diminuat. Dacă este proiectată ca la încheierea ciclului de viață, aceasta să poată fi reciclată în proporție de 100%, putem spune că avem în față o companie sustenabilă care a adoptat un ciclu de producție închis în vederea protecției mediului. Mai mult, VEKA investește constant în reciclarea ferestrelor vechi din plastic, având la nivel european trei centre de reciclare industrială, fiind unul din pionierii în domeniu. Acești piloni fac parte din ADN-ul VEKA, liderul global în sectorul producției de profile clasa A și o companie care investește neîntrerupt în tehnologii ecologice.